Båtblogg.no
Frydenbø

Forsidebilde båtblogg - 4 typer utstyr til utflukt på sjøen

4 typer båtutstyr som gjør dagsturen din med båt til enklere

Av Mats Hjørnevik 17. juli 2021

Ingenting er som følelsen av varm sommerluft som treffer deg i ansiktet en solrik morgen på vei ut i skjærgården med din båt. Båt og båttur er ofte en plattform for rekreasjon, og har du forberedt den godt nok går det som en lek. Vi har tatt frem fem av våre favorittutstyr som gjør alt enklere på båtturen – og deler disse med deg!

Grill – humørsprederen på tur

Det er mange meninger om grill, og om kullgrill eller gassgrill fungerer best. Uansett; skal du ha med grill i båten for dagstur eller weekendtur er det noen praktiske ting du bør få med deg.

  • Grillen bør ha mulighet for rask avkjøling; det er tungvint å måtte «vente» på at grillen blir kald nok når du skal kjøre inn igjen etter turen
  • Den bør være enkel å tenne opp – og gi rask varme
  • Den bør oppta liten plass.

Gassgrill

Det er kommet mange gode typer griller på markedet, og det til konkurransedyktige priser. På gassgrill-fronten ser vi at det blir i økende grad populært med små, håndterlige griller og utsalgssteder som Biltema, Coop Obs og Jernia. Modeller som Weber Go-Anywhere gir deg også en solid og god grill. Når det gjelder gassgrill er det viktig å være oppmerksom på at de billigste og minste versjonene kan slite med å oppnå god steketemperatur, og samtidig være sårbare for vindforhold (noe det ofte kan være mye av ved sjøen).

Kullgrill

Mange elsker effekten av kull når det grilles, og mener smaken endrer seg noe avhengig av hvilken variant du bruker. Når du er på tur og slapper av er gjerne kullgrillen et godt alternativ. Allikevel krever kullgrillen noe mer utstyr for å grille, i form av kull og opptenningsvæske. I tillegg må kullet kunne fjernes på en sikker måte etter bruk, alternativet er å vente til kullet har brent helt ut (NB! Husk å aldri tømme kullrester i naturen. Dette skal kastes i egnet avfall eller la det brenne helt ut). Et supert alternativ til gassgrill er LotusGrill. Dette er et system hvor kombinasjonen av vifte (på strøm fra 4 AA-batterier) og en liten håndfull kull gir varme. Det smarte her er at du bruker omtrent 1/10 av kullmengden fra en vanlig kullgrill, grillen blir raskt kald, og kullmengden brenner raskere ut etter bruk. I tillegg samles matfettet den indre delen av grillen og kan vaskes etterpå. Dermed får du smaken av kullgrill kombinert med fordelene fra gassgrillen. LotusGrill kan du kjøpe her.

Bestikk, servise og glass – alt i en sekk

Det kan lønne seg å pakke smart når du skal på tur, og små, enkle sekker med bestikk, servise og glass (ofte i melamin eller andre holdbare materialer) er geniale løsninger å ha med seg i båt for dagstur eller for weekendtur. I de siste årene har flere kommet med kombinasjonssekker, hvor det både er kjølerom til mat, og utstyr til 4 personer for å spise (tallerken, glass, bestikk, saltbøsser etc.). Disse ligger tilgjengelig til godt under 1000-lappen og kan kanskje være en idé hvis du bruker mye tid på holmer og øyer når du drar på tur? To eksempler på denne typen utstyr finner du hos Maritim Center og thansen.

Fantastiske, men rimelige stoler. Aldri mer vondt i ryggen

Enkle, men rimelige klappstoler er en fantastisk god investering for bruk på dagsturer. Du finner enkelt god sittestilling med en justerbar rygg, som også kan legges helt ned og bli et liggeunderlag. Dette gjør at du kan sitte i timesvis på holmen eller på fordekket av din egen båt, med god sittekomfort. Aldri mer vondt i ryggen der altså. Klappstolene finner du flere steder, blant annet hos thansen, marineshop.no, Maritim Båtutstyr og Biltema.

Førstehjelpsskrin – du vet aldri når du trenger det.

Førstehjelpsskrin er hendig å ha med seg i båten, du vet aldri når uhellet er ute. Alt fra små kutt under bading til mer alvorlige hendelser er det greit å ha utstyr for å takle i båten. Førstehjelpsskrin får du hos apotekene, og butikker som selger båtutstyr og turutstyr. Sjekk gjerne innholdet i skrinet, det kan være greit å ha plaster, saks, pinsett, sårvask, branngële, plasterkompress/kompress og sportstape i skrinet ditt.

Av: Mats Hjørnevik

Mats er markedssjef i Frydenbø Boats, som selger merkevarene Nordkapp, Sting og Zodiac. Mats har utdannelse innen markedsføring og brenner for alt båt har å by på!

  • Skriv en kommentar