Båtblogg.no
Frydenbø

LR_Nordkapp_GC905_ cabin - table

5 tips til flotte og praktiske julegaver for båtfolk

Av Mats Hjørnevik 6. desember 2021

Julen nærmer seg med stormskritt og du lurer kanskje på hva du skal kjøpe til han eller henne som elsker båt og båtlivet. Vi gir deg 5 julegavetips som garantert vil slå an under treet denne julen!

#1 – Gjør turen mer komfortabel og morsom med hengekøyer

Hengekøyer er en enkel måte å gjøre båtturen morsommere og mer komfortabel. Denne typen utstyr tar lite plass og fungerer godt som et sted hvor du kan slappe av når du er på tur. Legg til på en holme, finn en klynge med trær og du setter opp hengekøyen på 1-2-3. Det kan også være et flott sted å tilbringe natten, det er alltid en morsom og spesiell opplevelse å overnatte under åpen himmel. Hengekøyer kan brukes hele året, men er mest komfortabel å bruke så lenge det er over frysepunktet når du er på tur. Skal du overnatte på høsten eller vinteren kan du enten kjøpe underlag eller bruke ull å ligge på i hengekøyen.

Hengekøye er også et flott sted å slappe av på dagtid eller for å lese en bok mens du ser utover skjærgården. Dette blir garantert en vinner under juletreet!

Du får mange typer hengekøyer og det kan være greit å putte litt ekstra kroner i noen som holder høy kvalitet. Et eksempel på gode hengekøyer er Ticket To The Moon (www.tickettothemoon.no). Disse får du kjøpt både som enkle og doble hengekøyer og holder god kvalitet. Prisene ligger fra omtrent 400 kroner for en hengekøye til barn, og opp til 2500 for en ekstra stor og komfortabel utgave.

#2 – Stemningsskaperen - Tenderflame

Tenderflame er bordlys som virkelig skaper en lun og varm stemning, enten i båten, på land eller på hytta. Tenderflame har et patentert system hvor selve tennvæsken kun brenner i kontakt med stålveken på lampen og væsken må holde 104 grader celsius. Det er derfor en svært sikker løsning, spesielt for deg som har barn i nærheten. Tenderflame har flere flotte bordlykter og lys, og samarbeider blant annet med Halvor Bakke som har sin egen kolleksjon av lykter.

Du får lyktene både som små og store versjoner, og disse er veldig dekorative. De er i tillegg trygge for bruk i båt, men ha selvfølgelig alltid et øye til åpne flammer så lenge de er i nærheten av brennbart materiale.

Mer informasjon om Tenderflame finner du på www.tenderflame.no.

#3 – Praktisk og enkelt

Matlaging og servering av mat blir enklere med smarte løsninger når du er på sjøen. Vi har brukt flere løsninger og liker godt de produktene hvor du enkelt får med deg servise til 4 personer. Melaminprodukter er ofte enkle å gjøre rent etter spising og er slitesterkt i tillegg til at det skal mye til å knuse. Melaminproduktene holder også fargen godt over tid. Det har kommet mange løsninger de siste årene, og behovet for deg med båt vil variere med tanke på hvilken type båt du har. Er du en typisk dagsturist med båt hvor det er én enkelt overnatting eller frem og tilbake på dagen anbefaler vi en kombinasjonsløsning av kjølebag og servise. Blant annet hos Maritim.no selger de slike, og her får du muligheten til å ta med kjølevarer samtidig som du har med deg alt du trenger for et fint måltid på holmen eller i båten. Prisene varierer fra 400 kroner og opp til 2000 kroner for slikt utstyr, det er garantert en julegave dere kommer til å få mye nytte av!

#4 – Gjør båtplassen sikrere

Det er mange preventive tiltak du kan gjøre for å sikre båten din ved båtplassen og et godt julegavetips til båteieren kan være utstyr til båtplassen. For eksempel kan ny båtlås, nye gummidempere til tauverk, eller rett og slett nytt tauverk til båtplassen være gode og praktiske julegaver. Fendertrekk er produkter hvor du også kan gi båten et personlig preg og det finnes mange produsenter som kan lage dine egne fendertrekk med brodering eller trykk på.

# 5 – Klær og utstyr for sjøen

Det er alltid viktig å være godt kledd på sjøen, eller ha med seg gode klær når du drar ut (selv på varme sommerdager). Mange produsenter har lang erfaring med å lage gode klær for bruk på sjøen, som for eksempel HellyHansen og Musto. Dette er kvalitetsklær som er laget for å holde lenge og kan være noe dyrere gaver, men er garantert en julegave som kommer til å vare en stund! Her kan du også vurdere å kjøpe inn nye redningsvester til båten, mange liker for eksempel godt å bruke oppblåsbare vester. Produsentene av båt selger gjerne slike artikler gjennom sine forhandlere, så ta turen innom din lokale forhandler hvis du leter etter slike produkter.

TTL_8237

 

Av: Mats Hjørnevik

Mats er markedssjef i Frydenbø Boats, som selger merkevarene Nordkapp, Sting og Zodiac. Mats har utdannelse innen markedsføring og brenner for alt båt har å by på!

  • Skriv en kommentar