Båtblogg.no
Frydenbø

Anders Jacobsen hopp redigert2

Et liv i båt - det fantastiske livet på sjøen

Av Anders Jacobsen 28. april 2020

Anders Jacobsen er en kjent figur for mange ski-interesserte, men ikke alle vet at Anders også har et nært forhold til sjøen og båt. I dette innlegget deler han noen av gledene han har hatt med båt, og litt av lidenskapen som har gjort båt til en viktig del av livet.

 

 

Båt er for meg en lidenskap. Lyden av båtmotoren, den friske vinden, følelsen av å fly over bølgene. Helt siden jeg var liten gutt har vi tilbragt sommeren i båt. Musling 430, With 17, Skibsplast VS 555 og flere Askeladden-modeller. Pappa tok oss med på fjorden og vi stod på vannski, wakeboard, fisket og overnattet i båten. Med hytte på Sørlandet ble sjøen fort en favoritt. Jeg fikk tidlig lov til å være skipper, og drømmen om egen båt var stor.Anders Jacobsen-1

Den første båten

På vei til og fra treningene i hoppbakken på Ringkollen oppdaget jeg en 10 fots With Dromedille forlatt på ryggen i en hage. På tredje forsøket ga de etter, og jeg fikk jeg kjøpe båten til den nette sum av 2000 kr. 10 år og egen båt i garasjen!

Den ble pusset opp etter alle kunstens regler, og med en 9,9hk på hekken var sommeren reddet. Den har gitt meg utallige minner på sjøen! Nå står den klar bak i hagen til min sønn som er blitt ni. Far gleder seg til å sjøsette den.

Det har blitt mange båter siden den gang. Så mange at jeg ikke kan telle. Raske, klassiske båter ligger hjertet nærmest. Prosjektet nå om dagen er en Fjordling 17.

 

Gleden ved båtkjøringen

Anders Jacobsen hopp

Som tidligere skihopper er jeg avhengig av å kjenne på litt adrenalin. Gliset er bredt når jeg har bikket 50 knop. Å kjøre Nordkapp de siste årene har dekket alle våre behov. Den er perfekt for en familie på fem, og den er også perfekt for en far som må ut og lufte seg litt. Sommerferien i fjor ble tilbragt i en daycruiser. Minstemann tok seg en lur inni lugaren, mens vi andre nøt formiddagen i skjærgården. Baugen var populær for de to eldste. Frihet til å kunne legge til på holmer og skjær, og plass til hele storfamilien. Det blir ikke mye bedre enn det.

 

Nå står en deilig årstid for døren. Varmere dager og lange, lyse kvelder. Jeg vet ikke med dere, men jeg klør i fingrene av tanken på at båtsommeren nærmer seg. I år i en bowrider.

Kanskje vi ses på sjøen?

Av: Anders Jacobsen

Anders Jacobsen er gjesteblogger på båtblogg.no og tidligere skihopper. Anders har blant annet gull i hoppuka, flere NM-gull og ikke minst VM-gull i hopp. Anders er også en lidenskapelig båtmann!

  • Skriv en kommentar