Båtblogg.no
Frydenbø

Norgesferie med båt til sommeren? Her steder du må besøke i Rogaland

Av Mats Hjørnevik 29. januar 2021

Sommerferien 2020 ble annerledes for mange av oss, og mange oppdaget Norge på nytt. Mange opplevde også flotte dager på sjøen, kanskje for første gang. Flere av oss vurderer eller har skaffet oss båt foran sommeren 2021 og ønsker å feriere i båt. I en serie av blogginnlegg har vi samlet et knippe steder du bør innom for å besøke i sommer, med søkelys på kysten fra svenskegrensen til Stavanger. I dette innlegget starter vi fra Stavanger-regionen.

Rogaland har en fantastisk natur, med alt fra flotte strender til høye fjell. Det mest kjente området her er kanskje Lysefjorden. Lysefjorden er et fantastisk sted og har du båten her eller kjører forbi i ferien MÅ du ta turen innom. Fjorden strekker seg 42 km innover mot fjellandskap og gir en spektakulær opplevelse.

Båt inn Lysefjorden-1Bilde: På vei inn Lysefjorden med båt

Spesielle severdigheter du kan nå med egen båt

Preikestolen er kanskje den mest kjente severdigheten i Lysefjorden. Kommer du med båt kan du enten legge til på Jørpeland i gjestehavnen og ta buss til Preikestolen. Denne går hyppig og tar deg raskt opp til Preikestolen fjellstue.

Flørli er kjent for sin vakre kraftstasjon og ikke minst de 4444 trappetrinnene opp til toppen av Flørlitrappen. Her har du tilgang til gjestehavn og stedet har egen kafé og pub (i den gamle skolebygningen) i sommersesongen. Florli.no har en god beskrivelse hvis du ønsker å ankomme med egen båt. Det er gratis å legge til ved småbåtbrygga, men husk å legge båten med avstand til kaia og fortøyd en av de 10 bøyene, da bølgene fra ferga kan lage litt liv.

Kjerag og kjeragbolten er et populært reisemål for mange, denne kan også nås med båt. Denne turen kan startes fra Lysebotn, hvor det finnes egen gjestehavn.

Flor & Fjære er en fantastisk botanisk hage hvor det i tre generasjoner har vært lidenskap for å lage verdens vakreste hager. Her kan du se 50 000 blomster og planter og det serveres også mat fra en flott restaurant. Her kan du legge til med egen båt, men du må huske å bestille plass på forhånd (totalprisen blir den samme med egen båt som om du kommer med hurtigbåten). Her kan du se mer og bestille billett til Flor & Fjære: www.florogfjare.no

Spisesteder du bør besøke med egen båt

Forsand er et flott tettsted i åpningen av Lysefjorden. Joker Forsand og Lysefjorden Marina er en flott marina som definitivt er verdt et besøk. Her lager Rune og kollegaene hans verdens beste skoleboller, og disse må du ikke gå glipp av! Her kan du også bestille varmmat direkte fra kjøkkenet. Du finner også mulighet for å leie leiligheter med plass til båt, tilgang til bensin/diesel og dagligvare.

Lysefjorden Marina

Sjernarøy Maritim er et flott stoppested hvis dere ønsker å oppleve et utsøkt sjømatmåltid. Med utspring fra oppdrettsanlegget er dette stedet for å oppleve grillet laks. Herfra kan du også utforske Sjernarøy til fots eller på sykkel. Både Helgøysund og Eriksholmen har gjestehavner på øya. Du kan også se flere gjestehavner på https://velihavn.no/gjestehavner/rogaland.      

 

Av: Mats Hjørnevik

Mats er markedssjef i Frydenbø Boats, som selger merkevarene Nordkapp, Sting og Zodiac. Mats har utdannelse innen markedsføring og brenner for alt båt har å by på!

Abonner gratis nå - få rykende ferske nyheter fra båtbloggen i din innboks.
  • Skriv en kommentar